Industri kraf seramik di Semenanjung Malaysia / Shamshuri Jamaludin - Jamaludin, Shamshuri (1995)
Apabila melihat seni kraf seramik yang menarik, kita sudah tentu ingin memiliki dan ada sesetengahnya ingin juga tahu mengenai perkembangannya. Begitu peranan barangan seramik kraf, malah secara psikologi keindahan yang ditonjolkan oleh barangan tersebut boleh membawa kepada ketengangan dan kesenangan kepada orang yang menghayatinya.