Tadika / TBK di Daerah Muar Johor / Ibrahim Abd Rahman - Abd Rahman, Ibrahim (1977)
Tadika dan TBK merupakan dua istilah yang berlainan tetapi dari segi konsep dan matlamat tidak begitu banyak perbedaannya. Walaupun begitu, penyelewengan kedapatan berlaku oleh sebab-sebab tertentu. Tadika potongan perkataaan Taman Didikan Kanak-Kanak dan TBK ialah Taman Bimbingan Kanak-Kanak.