Pengertian serta perhubungan dalam karya senilukis / Mohd Nasir Baharuddin - Baharuddin, Mohd Nasir (1984)
Penyediaan tesis ini adalah bertujuan untuk memperkatakan tentang suatu pengertian dalam memberikan tekanan kepada perhubungan bentuk dan isi yang mana merupakan sebagai suatu bidang dalam membentuk sesuatu hasil karya senilukis