Tender dan penilaian kerja projek sederhana / Suria Yaacob - Yaacob, Suria (2003)
Latihan praktikal merupakan salah satu sumber utama dalam kurikulum pembelajaran di Universiti. Latihan praktikal merupakan salah satu syarat yang telah diwajibkan keatas setiap pelajar Universiti sebelum ianya di perakukan untuk penganugerahan Diploma Universiti. Setiap pelajar Universiti dikehendaki menjalani latihan praktikal selama 20 minggu atau satu semester.