Prosedur pemprosesan permohonan kelulusan pelan bangunan dan pengeluaran CF Dewan Bandaraya Kuala Lumpur / Yusmarina Maslin Ya'acob - Ya'acob, Yusmarina Maslin (2004)
Latihan Amali ( Semester 5 ) merupakan keperluan kursus bagi semua pelajar Diploma Ukur Bangunan, Fakulti Senibina Perancangan dan Ukur, UiTM.Tempoh latihan ini selama 5 bulan bermula dari 17 November 2003 sehingga 17April 2004.Tujuan Latihan Amali ini adalah untuk memberi pendedahan kepada para siswa-siswi terhadap alam pekerjaan serta memberi gambaran yang lebih realistic terhadap prospek kerjaya sebagai seorang Jurukur Bangunan.