Piawaian dan syarat-syarat pembinaan bangunan dan binaan sementara di tapak binaan: kajian kes di Majlis Bandaraya Shah Alam / Ahmad Shaharuddin Abu Hassan Saari - Abu Hassan Saari, Ahmad Shaharuddin (2003)
Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) ditubuhkan pada 7Disember 1978 dengan nama Majlis Perbandaran Shah Alam (MPSA),serentak dengan perisytiharaan Bandar Shah Alam sebagai ibu negeriSelangor Darul Ehsan setelah Kuala Lumpur diambil oleh kerajaan sebagai Wilayah Persekutuan. Bagaimana pentadbiran MBSA hanya mula beroperasi pada 1 Januari 1979.