Seni estetika didalam rekacorak cadar / Noorzian Ibrahim - Ibrahim, Noorzian (1981)
Sejak dari zaman dahulu lagi iaitu permulaan sejarah, manusia telah mula menghias apa saja yang difikirkan perlu. Besar kemungkinan dia mula mereka corak-corak pada pakaiannya dan selepas itu perkara-perkara yang lain.