Upacara puja pantai di Kelantan / Ab Aziz Ab Rahman - Ab Rahman, Ab Aziz (1975)
Masyarakat melayu khasnya masyarakat melayu Kelantan memang kaya dengan adat-adat kepercayaan dan kebudayaan. Sebilangan besar daripada adat-adat kepercayaan itu, kian hari beransur hilang