Pakaian kanak-kanak / Noraini Hamim - Hamim, Noraini (1984)
Pakaian merupakan alat untuk melindungi diri dari keadaan cuaca yang berbeza-beza. Ini terbukti jika ditinjau dari berbagai fesyen pakaian yang dipakai oleh penduduk diseluroh pelusok dunia. Contohnya di Malaysia fesyen pakaian sering berubah-ubah mengikut peredaran masa. Namun begitu ciri-ciri kebangsaan masih dikekalkan. Bagi kanak-kanak, walaupun ia tidak begitu dipengaruhi dengan anika fesyen tetapi, citarasa itu banyak telah merubah bentuk fesyen pakaian kanak-kanak dewasa ini.