Barangan kraf Plaster of Paris (P.O.P) / Zawiah Samingan - Samingan, Zawiah (1998)
Melihat kepada keindahan seni kraf seramik sudah tentu menarik minat kita untuk memilikinya. Secara psikologi keindahan yang dipamerkan oleh barangan kraf tersebut dapat memberikan ketenangan dan kedamaian kepada mereka yang mahu menghayatinya. Penghasilan penulisan ini adalah bertujuan untuk mengetahui kegunaan lain bagi bahan Plaster of Paris selain digunakan dalam pembuatan acuan dalam industri seramik. Berbagai jenis barangan kraf seramik boleh didapati di pusat-pusat membeli belah, pusat pameran dan jualan oleh Kraftangan Malaysia, Infokraf dan sebagainya. Barangan kraf yang semakin mendapat perhatian pada masa kini ialah barangan kraf yang dihasilkan oleh bahan Plaster of Paris.