Stealthing: rogol atau serangan seksual? / Maisarah Mustaffa - Mustaffa, Maisarah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2021)
Pada 25 Julai 2019, portal Malaysiakini telah melaporkan bahawa pada 20 Julai 2019, seorang wanita telah membuat satu laporan polis terhadap seorang lelaki warga asing yang bertindak membuang kondom sewaktu mereka sedang melakukan hubungan seks tanpa persetujuannya. Laporan tersebut dibuat kerana wanita tersebut berasa tertipu dan bimbang kemungkinan berlakunya jangkitan penyakit kelamin. Laporan polis berkenaan telah tular di media sosial dan mendapat pelbagai reaksi masyarakat. Kebanyakannya mencemuh perbuatan pasangan terbabit yang melakukan hubungan seks tanpa ikatan yang sah dan tidak menganggap perbuatan lelaki tersebut adalah satu kesalahan mahupun jenayah kerana mengambil kira bahawa hubungan seks tersebut sememangnya telah dipersetujui dari awal oleh kedua-dua pihak. Pihak polis pula telah membuat keputusan untuk memajukan laporan tersebut ke Jabatan Agama Islam Selangor untuk diambil tindakan dan siasatan lanjut kerana mengambilkira bahawa wanita tersebut beragama Islam.