Wadah SIG OLIMPIAD EMiBio peringkat antarabangsa / Dr Muhammad Aidil Ibrahim ... [et al.] - Ibrahim, Muhammad Aidil; Azmir, Izzati Adilah; Ahmad Mazian, Mu’adz; Mohd Nooh, Hisham; Sharif, Amirah; Adenan, Nurul Hidayah; Maadon, Siti Nursyazwani; Baharin, Siti Nor Atika (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2022)
Program International Undergraduate Symposium 3.0 (IVUS 3.0) yang telah dianjurkan oleh Pusat Pengajian Biologi, Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri sembilan telah berlangsung dengan suasana yang gilang gemilang dimana ia melibatkan juga penyertaan daripada beberapa negara-negara jiran. Pelbagai aktiviti berlandaskan akademik telah dianjurkan di samping pembentangan projek-projek akhir tahun pelajar UiTM cawangan Negeri Sembilan di symposium IVUS3.0. SIG EMiBio juga turut tidak melepaskan peluang untuk menganjurkan aktiviti menarik semasa program tersebut berlangsung. EMiBio tetap cemerlang dalam penganjuran aktiviti- aktiviti berlandaskan akademik di mana, pada kali ini, EMiBio telah diberi kepercayaan untuk mengelola satu slot aktiviti di bawah program IVUS 3.0. EMiBio telah menganjurkan pertandingan olimpiad secara atas talian yang telah diberi nama, “EMiBio International Olympiad” yang turut disertai bukan sahaja peserta-peserta dari dalam bahkan juga melibatkan pelajar dari luar negara. Pertandingan olimpiad tersebut telah berlangsung selama hampir dua jam dan telah dipenuhi dengan pelbagai pertandingan-pertandingan yang amat menarik namun masih berlandaskan akademik.