InCeS : pembelajaran berasaskan permainan / Azlina Mohd Mydin ... [et al.] - Mohd Mydin, Azlina Mohd Mydin; Abu Mansor, Siti Nurleena; Wan Mohammad, Wan Anisha; Omar, Mahanim; Kechil, Rafizah; Saad, Siti Mariam (Unit Penerbitan JSKM, 2021)
Senaman adalah aktiviti yang memberi manfaat bukan sahaja kepada kesihatan fizikal, malah kesihatan mental juga. Pelbagai jenis senaman boleh diamalkan seperti berlari, berjalan, mendaki gunung, berbasikal, areobik, dan sebagainya. Namun, dalam kesibukan harian dan kesuntukan masa, aktiviti seperti ini tidak dapat dilakukan. Ini akan menjurus kepada gangguan kesihatan dan juga tekanan yang pastinya menjejaskan kualiti kesihatan diri. Oleh itu, Infiniti Cergas Sihat (InCeS) merupakan satu inovasi permainan di mana aktiviti senaman ringan digabungkan dan disusun seperti permainan papan (board games). InCeS direka sebagai satu permainan unik yang melibatkan aktiviti gerakan senaman ringan dalam suasana yang menarik dan menyeronokkan. Permainan InCeS ini bukan sahaja melibatkan pergerakan fizikal, malah permainan ini turut menerapkan kemahiran jual beli, sewa, gadaian petak dan penetuan keputusan. InCeS juga boleh digunakan sebagai salah satu alat manipulatif pembelajaran bagi pelajar pendidikan khas di sekolah.