Majlis menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara UiTM Cawangan Pulau Pinang, Malaysia dengan UniMal, Aceh, Indonesia / Ts. Syahrul Fithry Senin - Senin, Syahrul Fithry (Unit Penerbitan FKAPP, 2022)
Pusat Pengajian Kejuruteraan Awam (PPKA), Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang telah menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) bersama Universiti Malikussaleh Aceh (UniMal), Indonesia pada 22 hb September 2021 bagi menjalinkan persefahaman mengenai pembangunan penyelidikan akademik dan pemikiran saintifik, pertukaran staf, kerjasama dan rakan kongsi antarabangsa. Majlis ini ditandatangani oleh Yang Berusaha, Prof. Ts. Dr. Salmiah Kasolang, Rektor UiTM Pulau Pinang dan juga Prof. Dr. Ir. Herman Fithra, Rektor UniMal. Majlis berlangsung secara atas talian dengan menggunakan platform Google Meet bermula pada jam 3 petang. Peneraju MoU ini, iaitu Ts. Syahrul Fithry Bin Senin telah berusaha keras selama beberapa bulan bersama-sama dengan Ketua Pusat Pengajian PPKA, iaitu Dr, Anas Ibrahim, bermesyuarat untuk menjayakan program ini.