Khidmat masyarakat PKA 2021: kumpul barang terpakai untuk jualan dana aktiviti kebajikan / Nurhidayati Mat Daud Keria - Mat Daud Keria, Nurhidayati (Unit Penerbitan FKAPP, 2021)
SUNGAI PETANI, 1 Disember 2021 - Terinspirasi selepas melihat kesungguhan Puan Natipah Abu, Pengerusi Pertubuhan Jariah Qaseh Malaysia membuka sebuah butik menjual barangan terpakai untuk membantu aktiviti kemasyarakatan telah mencetuskan idea kepada Unit Kebajikan, Sukan dan Khidmat Masyarakat, Pengajian Kejuruteraan Awam (PKA), UiTM Cawangan Pulau Pinang untuk sama - sama menyumbang kepada aktiviti kebajikan pertubuhan tersebut. Bermula dari situ, Unit Kebajikan, Sukan dan Khidmat Masyarakat, Pengajian Kejuruteraan Awam, UiTM Cawangan Pulau Pinang telah mengumpulkan barang - barang terpakai yang masih elok seperti pakaian, kasut, novel, hiasan rumah, barangan elektrik dan pelbagai barangan keperluan lain untuk disumbangkan kepada Butik Qasehku.com, milik Pertubuhan Jariah Qaseh Malaysia. Pengumpulan barang daripada kalangan staff PKA berlangsung selama dua minggu. Pandemik Covid-19 bukan penghalang kepada kakitangan Pengajian Kejuruteraan Awam, UiTM Cawangan Pulau Pinang untuk terus melakukan aktiviti khidmat masyarakat.