Aktiviti tahunan Unit Jaminan Akreditasi dan Alumni ETAC / Dr. Fariz Aswan Ahmad Zakwan, Nurakmal Hamzah and Mohd Zaini Endut - Ahmad Zakwan, Fariz Aswan; Hamzah, Nurakmal; Endut, Mohd Zaini (Unit Penerbitan FKAPP, 2022)
Pada tahun 2021, Unit Jaminan Akreditasi dan Alumni ETAC telah berjaya menganjurkan dua program utama yang melibatkan Panel Penasihat Industri [Industry Advisory Panel - IAP) iaitu; (1) Industrial Talk with IAP Panels for ECHO pada 16 April 2021 dan (2) Mesyuarat Bersama Panel IAP pada 20 Oktober 2021. Dua panel penasihat industri yang dijemput merupakan jurutera professional yang telah dilantik oleh pihak Pengajian Kejuruteraan Awam. Panel IAP Diploma ECHO adalah; (1) Ir Mohamad Adhar Yahaya - Jurutera Daerah daripada Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Seberang Perai Utara dan (2) Ir Shahfizan Md Noor - Jurutera Awam Penguasa daripada Jabatan Kerja Raya (JKR). Sebagai memenuhi keperluan Engineering Technology Accreditation Council (ETAC), pihak pengajian perlu menjalankan program yang melibatkan penglibatan Panel IAP ini sekurang-kurangnya dua kali setahun bagi memastikan kurikulum semasa adalah selari dengan keadaan dan keperluan industri.