Minggu Destini Siswa (MDS) secara atas talian / Suhaiza Hasan and Nor Aimi Abdul Wahab - Hasan, Suhaiza; Abdul Wahab, Nor Aimi (Jabatan Sains Gunaan, 2021)
Selamat Datang pelajar baharu sesi kemasukan sesi 1 2020/2021. Setelah kampus hampir sunyi dengan ketiadaan pelajar akibat perintah kawalan pergerakan (PKP), Alhamdulillah Pada tanggal 26 September 2020, seramai hampir 500 pelajar Pra Diploma memulakan sesi pendaftraan di UiTM Cawangan Pulau Pinang. Jabatan Sains Gunaan mengucapkan tahniah dan selamat datang khususnya kepada para pelajar Pra Diploma Sains (PD007/8). Para pelajar baharu buat pertama kalinya melaksanakan MDS secara atas talian bermula 2 Oktober 2020- 4 Oktober 2020. Ia diikuti pula dengan Minggu Education 5.0 pada 5 Oktober 2020- 10 Oktober 2020. Sememangnya tahun ini adalah tahun yang amat mencabar kepada pelajar- pelajar baharu ini untuk melalui sistem pengajian di era pandemik covid-19 ini. Namun, ia bukanlah penghalang untuk kita semua meneruskan sesi pengajaran & pembelajaran.