Misi Akademik-PPT Outreach UiTMCPP 2020 / Suhaiza Hasan and Wan Zarina Wan Kamaruddin - Hasan, Suhaiza; Wan Kamaruddin, Wan Zarina (Jabatan Sains Gunaan, 2021)
Jika tidak dipecahkan ruyong manakan dapat sagunya! Usaha memburu pelajar lepasan SPM untuk ke ditawarkan ke program Pra Pendidikan Tinggi (PPT) di UiTM Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) diteruskan saban tahun. Menerusi program MISI AKADEMIK-PPT OUTREACH UiTMCPP 2020, Jabatan Sains Gunaan (JSG) sekali lagi bergabung kekuatan anggota menyertai misi mempromosikan Program Pra Pendidikan Tinggi (PPT), bersama-sama pihak urusetia PPT, MISI AKADEMIK UiTMCPP, Bahagian Hal Ehwal Akademik (BHEA) serta beberapa jabatan serta fakulti. Program yang dijalankan ini turut mempromosikan peluang melanjutkan pelajaran ke program-program yang ditawarkan oleh UiTM kepada pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).