Hari keluarga JSG / Mohd Bukhari Md Yunus and Noorezal Atfyninna Mohammed Napiah - Md Yunus, Mohd Bukhari; Mohammed Napiah, Noorezal Atfyninna (Jabatan Sains Gunaan, 2021)
Aktiviti tahunan yang tidak boleh dilupakan adalah mengadakan himpunan keluarga besar JSG. Aktiviti seperti ini telah di rangka dengan begitu rapi bagi memberi ruang masa dan peluang bagi setiap keluarga JSG dapat mengenali di antara satu sama lain. Program “FAMILY DAY" adalah salah satu cara bagi mengeratkan silaturahim di antara semua staf JSG sama ada pensyarah mahupun staf sokongan JSG. Program seperti ini amat bernilai walaupun di lakukan pada waktu yang singkat. Pelbagai halangan telah dihadapi bagi mencari titik pertemuan masa di antara semua staf JSG. Walaupun begitu, kami berjaya melakukan program tersebut di dalam keadaan yang terbaik. Rata-rata kami begitu letih dan penat tapi bergembira dengan segala aktiviti-aktiviti yang telah di rancang daripada awal lagi. Dapat dilihat pada muka anak-anak kecil begitu seronok bersama-sama di dalam aktiviti- aktiviti yang telah dijalankan. Semoga aktivit-aktiviti seperti ini dapat dilakukan lagi pada masa yang akan datang.