Penerbitan / Intan Syaffinazzilla Zaine, Dr. Ainorkhilah Mahmood and Ts. Dr. Haslinda Abdul Hamid - Zaine, Intan Syaffinazzilla; Mahmood, Ainorkhilah; Abdul Hamid, Haslinda (Jabatan Sains Gunaan, 2021)
Penerbitan merupakan antara petunjuk prestasi utama (KPI) kecemerlangan sesuatu institusi pengajian tinggi. Bagi tahun 2020, JSG telah diamanahkan untuk memenuhi tujuh (7) KPI berkaitan penerbitan. Antaranya penerbitan di jurnal berindeks, penerbitan bersama dengan kolaborasi industri, penerbitan buku penyelidikan dengan penerbit yang diiktiraf dan penerbitan Q1 dan Q2. Jadual 1 menyenaraikan penerbitan jenis prosiding oleh staf JSG. Walaupun tidak disenaraikan sebagai KPI bagi tahun 2020, staf JSG telah menghasilkan 12 prosiding sama ada sebagai penulis utama atau penulis bersama.