SnT2 School @ SMK Samagagah / Mohd Bukhari Md Yunus - Md Yunus, Mohd Bukhari (Jabatan Sains Gunaan, 2020)
Walaupun para pensyarah amat sibuk dengan tugas hakiki, namun aktiviti kemasyarakat tetap tidak dilupakan. Tanggal 10 April 2019 pasukan fasilitator SnT2 School (Science and Technology to School) Jabatan Sains Gunaan diketuai oleh Puan Wan Zarina Binti Wan Kamaruddin serta para petugas pameran aktiviti sains telah turun padang bagi menjayakan Minggu Kerjaya dan Karnival Sains dan Matematik Peringkat SMK Samagagah. Selain daripada memberi respon kepada jemputan rasmi yang diterima daripada Tuan Pengetua SMK Samagagah, ini juga merupakan salah satu peluang kepada warga JSG berkongsi pengalaman, kepakaran dan ilmu dengan para pelajar dan guru-guru.