Kolokium Sains, Teknologi dan Inovasi (1st KOSTI) / Azrinawati Mohd Zin - Mohd Zin, Azrinawati (Jabatan Sains Gunaan, 2020)
Jabatan Sains Gunaan buat pertama kalinya telah menganjurkan Kolokium Sains, Teknologi dan Inovasi (1st KOSTI) pada 25 Februari 2019 bertempat di Bilik Mesyurat Jabatan Sains Gunaan. Penganjuran kolokium ini bertujuan untuk menjadi platform kepada semua pensyarah JSG yang menyumbang artikel di dalam KOSTI 2019 agar dapat berkongsi hasil penulisan mereka dengan staf JSG yang hadir.