Lawatan pelajar SOKSEK.... / Ainnie Rahayu Abdullah - Abdullah, Ainnie Rahayu (Jabatan Sains Gunaan, 2020)
Perkongsian aktiviti inovasi dilhat dapat memberi nilai-nilai positif dalam menghasilkan projek yang berkualiti dan berinovatif. Pada 14 Februari 2019, Jabatan Sains Gunaan telah menerima kunjungan para pelajar Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin (SOKSEK) Pulau Pinang. Tujuan lawatan tersebut adalah untuk mengadakan perbincangan dan mendapatkan khidmat nasihat daripada kalangan pensyarah atau pakar rujuk untuk projek inovasi para pelajar yang bakal dipertandingkan di 8th Malaysia International Young Inventors Olympiad (MIYIO) 2019. Sebanyak 9 projek inovasi telah dicadangkan dan seramai 15 pensyarah Kimia dan Fizik telah terlibat sebagai penasihat.