Pembelajaran jarak jauh atas talian (ODL): penambahbaikan kualiti berterusan (CQI) bagi penilaian pelajar untuk mata pelajaran ‘‘Soil Mechanics (CEG461)” / Siti Fatimah Sadikon and Badrul Nizam Ismail - Sadikon, Siti Fatimah; Ismail, Badrul Nizam (Unit Penerbitan FKAPP, 2020)
“Soil Mechanics (CEG461)” adalah matapelajaran yang diambil pada semester 2 bagi pelajar program EC221. Sepanjang tempoh covid-19 ini, pembelajaran jarak jauh atas talian (ODL) telah dilaksanakan. Bagi kaedah pembelajaran ini, kaedah peniiaian pelajar juga telah berubah kepada penilaian atas talian. Pada semester pertama di musim Covid 19, penilaian terdiri daripada empat jenis iaitu Kuiz, Ujian, Tugasan 1 dan Tugasan 2 menggantikan penilaian konvensional yang terdiri daripada Ujian, Tugasan dan Peperiksaan Akhir seperti dalam Jadual 1. Kuiz dan Ujian dibuat secara atas talian dalam tempoh masa yang terhad manakala Tugasan 1 dan 2 diberi tempoh seminggu untuk disiapkan.