Larian maya = Virtual run / Dr. Masyitah Md Nujid - Md Nujid, Masyitah (Unit Penerbitan FKAPP, 2020)
Larian maya merupakan bentuk larian secara individu/ berkumpulan bila-bila masa walau di mana jua pelari melakukan larian tanpa bersemuka dan tanpa tertakluk kepada tentatif program rasmi. Ia dipanggil maya apabila larian dibuktikan dengan memuatnaik gambar sendiri (selfie) dan bukti kilometer larian menggunakan aplikasi larian seperti STRAVA disertakan kepada penganjur program. Dengan era digital dan komputer, kebanyakan aktiviti sosial boleh dilaksanakan dengan norma baharu. Persatuan Sukan dan Kebajikan Kakitangan (PSKK) UiTM Cawangan Pulau Pinang dengan julung kalinya telah menganjurkan UiTM Pulau Pinang New Norm Virtual Run 2020 dengan slogan #silalarijanganduduk. Inisiatif ini diwujudkanbagi memastikan warga UiTM Cawangan Pulau Pinang kekal aktif dan sihat di waktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ekoran wabak pandemik COVID-19 yang menyerang seluruh dunia pada akhir Januari 2020.