Taklimat pembelajaran norma baharu / Hafizah Muhamad Azlan and Noor Syafeekha Mohamad Sakdun - Muhamad Azlan, Hafizah; Mohamad Sakdun, Noor Syafeekha (Unit Penerbitan FKAPP, 2020)
Bagi memastikan kelestarian sistem pendidikan terus dilaksanakan dan dikuasai sepenuhnya oleh semua yang terlibat semasa pandeinik Covid-19 melanda, semua tenaga pengajar serta pelajar harus cepat mengambil peluang memanfaatkan situasi nonna baharu sistem pembelajaran secara atas talian. Tidak terkecuali juga kepada pelajar-pelajar universiti yang terkesan akibat pandemik ini, pelajar-pelajar tidak dapat menghadiri kuliah secara bersemuka semasa semester berjalan terutamanya pada pelajar-pelajar baharu. Oleh sebab demikian, salah satu inisiatif untuk membantu pelajar baharu mendapat pengetahuan mengenai bagaimana pembelajaran atas talian dilaksanakan oleh pihak fakulti. Unit Penasihat Akademik, Fakulti Kejurateraan Awam (FKA) telah mengadakan satu taklimat mengenai Pembelajaran Norma Baharu: Kaedah Open Distance Learning (ODL) menggunakan medium Microsoft Teams kepada semua pelajar baharu FKA pada awal semester.