CD doa naik kenderaan / Hanif Hashim … [et al.] - Hashim, Hanif; Yazid, Zaini; Abu Bakar, Nasaruddin; Mohd Khalid, Kalthom; Ibrahim, Izwaniyati (Bahagian Penyelidikan dan Jaringan Industri, UiTM Melaka, 2012)
Amalan membaca doa semasa menaiki kenderaan merupakan satu aspek penting yang perlu diambil kira oleh setiap umat Islam. Peningkatan jumlah kemalangan yang melibatkan kenderaan di jalan raya sentiasa meningkat dari semasa ke semasa. Oleh itu bagi umat Islam kita diberi pilihan untuk menjadikan perjalanan kita sentiasa diberkati dan di bawah perlindungan Allah SWT, maka disyorkan supaya tidak meninggalkan amalan membaca doa semasa menaiki kenderaan. CD ini merupakan bacaan doa menaiki kenderaan yang disahakan pihak CITU khususnya dan mendapat galakan dari pengurusan UiTM. la diusahakan bagi memberi kemudahan kepada kakitangan menghayati nilai-nilai Islam dalam realiti kehidupan khususnya semasa bermusafir. CD ini difokuskankan khususnya untuk kegunaan para pemandu UiTM Kampus Melaka yang melakukan perjalanan dekat dan jauh semasa menghantar pelajar dan kakitangan.