Kelengkapan tambahan pada set golf / Muhammad Azhan Anuar, Mohd Nuh Miskan and Sanee Ahmed Nazeeh Mohamed Salim - Anuar, Muhammad Azhan; Miskan, Mohd Nuh; Mohamed Salim, Sanee Ahmed Nazeeh (2001)
Sukan merupakan aktiviti riadah bagi mengisi masa lapang dan menyihatkat tubuh badan. Sukan golf, sememangnya sukan yang semakin hari semakin ramai yang ingin meceburinya. Malahan sukan ini semakin mendapat tempat dikalangan rakyat di negara ini. Ini dapat dilihat dengan jelas dengan pembangunan serta kewujudan kelab serta padang golf yang semakin bertambah di negara ini. Malahan padang golf yang terdapat di negara ini sering diadakan perlawanan bertaraf antarabangsa. Ini menunjukkan sukan ini semakin popular di negara ini Kelengkapan serta alatan (aksesori) bagi sukan ini sememangnya cukup banyak boleh didapati di pasaran. Malah, reka bentuknya juga cukup menarik dan harganya juga berpatutan. Malahan juga, setiap hari pengeluar peralatan sukan ini cuba untuk menambah serta meningkatkan kesesuain serta keupayaan produk mereka bagi kemudahkan pengguna. Berdasarkan kepada keperluan pengguna ini, kami telah cuba mengkaji serta menyelidik masaalah yang timbul dalam sukan ini terutamanya pada kelengkapan sukan ini.. Dengan itu, kami mendapati adalah baik jika kerusi menjadi satu elemen yang sesuai dengan digabungkan dengan troli atau beg golf bagi memudahkan pemain duduk seketika semasa menuggu giliran. Sedia maklum permainan golf biasanya dimainkan lebih dari seorang pemain.