Program khidmat masyarakat APB, UiTM Cawangan Pulau Pinang & Sekolah Kebangsaan Permatang Bertam - Program Pengucapan Awam ‘Dare to Speak’ / Muriatul Khusmah Musa, Aileen Farida Mohd Adam and Raja Rosila Raja Berahim - Musa, Muriatul Khusmah; Mohd Adam, Aileen Farida; Raja Berahim, Raja Rosila (Academy of Language Studies, 2022)
Akademi Pengajian Bahasa (APB) UiTM Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) telah menganjurkan Program Pengucapan Awam Dare to Speak bersama Sekolah Kebangsaan Bertam, Permatang Bertam, Kepala Batas, Pulau Pinang pada hari Sabtu, 13 Ogos 2022. Program khidmat masyarakat ini diketuai oleh Puan Aileen Farida Mohd Adam dan dianggotai 22 orang pensyarah APB serta dibantu oleh guru-guru Bahasa Inggeris SK Permatang Bertam. Peserta terdiri daripada 72 orang pelajar Tahap 2 dari Tahun 4 hingga Tahun 6 dari SK Permatang Bertam dan juga sekolah-sekolah satelit yang berhampiran.