Sukan boling di KARiSTA 2022 / Melati Desa - Desa, Melati (Academy of Language Studies, 2022)
Karnival Sukan Staf (KARiSTA) UiTM 2022 telah diadakan sepanjang 22 hingga 30 Ogos 2022. Pada tahun ini, negeri Terengganu telah dipilih sebagai tuan rumah untuk karnival tersebut. KARiSTA ditangguh pada tahun 2021 akibat Covid-19 yang melanda seluruh dunia. PKP pertama telah diarahkan oleh kerajaan pada 18 Mac 2020 iaitu sebaik sahaja KARiSTA Sarawak berakhir. Maka, setelah setahun setengah berehat, para pemain sukan yang terdiri daripada staf UiTM rata-rata kelihatan lebih teruja dan berusaha untuk mempamerkan aksi terbaik dalam acara masing-masing. Itulah yang terhasil dalam pertandingan 10 pin boling. Kali ini kontinjen boling wanita dari UiTM Cawangan Pulau Pinang berjaya merangkul pingat perak dalam acara individu, juga pingat perak dalam acara berpasukan dan pingat gangsa dalam acara bergu. Dalam acara boling sahaja, sebanyak 3 buah pingat diraih dalam karnival sukan KARiSTA 2022. Walaupun tidaklah besar, harapan kami ianya dapat membantu menaikkan kedudukan kampus UiTM Cawangan Pulau Pinang dalam carta sukan antara kampus-kampus UiTM di seluruh Malaysia.