Pengurusan pelaksanaan kurikulum di UiTM Pahang: penambahbaikkan proses laporan OBE-SCL / Zarina Zainul Rashid … [et al.] - Zainul Rashid, Zarina; Alias, Asmidar; Rosman, Norhafizah; Kamarullah, Shahida Hanum (2015)
Tatacara pengurusan laporan pengendalian proses Pengajaran dan Pembelajaran (P&P) berteraskan Outcome Based Education - Student Centered Learning (OBE SCL) telah digariskan melalui carta alir Prosedur Mengurus Pelaksanaan Kurikulum Akademik di UiTM. Proses ini diperlukan untuk mematuhi asas jaminan kualiti di peringkat pengajian tinggi dan diamalkan mulai tahun 2010. Laporan memerlukan penilaian terhadap lima komponen iaitu keputusan GPA pelajar, CO-PO-LO-KI, SUFO, Exit-Entrance Survey dan OBE-CDL Implementation. Menyelaras laporan yang melalui beberapa peringkat memerlukan koordinasi yang sistematik dan tersusun. Kertas kerja ini menyentuh beberapa aspek penambahbaikkan proses laporan OBE-SCL: dokumen yang perlu disertakan, pegawai tanggungjawab yang menyelaras dan proses continual quality improvement (CQI) bagi memenuhi pengumsan pelaksanaan kurikulum di UiTM Pahang.