Kerusi penumpang feri / Ezan Raha Sulaiman - Sulaiman, Ezan Raha (2005)
Sumbangan sektor perkhidmatan pengangkutan banyak memberi manfaat dan kemudahan kepada pengguna.Banyak kajian yang dijalankan secara saintifik bagi menambah nilai-nilai estetika dalam sektor pengangkutan ini.Walau bagaimanapun,kalau dilihat dari perkembangan semasa,penekanan terhadap aspek reka bentuk estetik,ergonomik dan keselesaan pada para penumpangl masih berkurangann.Oleh itu pembaharuan di dalam sektor ini harus di kembangkan dan di utarakan untuk menunjukkan ciri-ciri kemajuan dan kemodenan negara pada masa kini. Untuk mencapai satu pembaharuan kita harus menitikberatkan dan menumpukan perhatian kepada semua aspek.lanya harus berjalan dengan lancar dan baik.Kualiti dan pengurusan yang sempuma di dalam sesuatu sektor perkhidmatan dititikberatkan dan per1aksanaan yang baik adalah diharapkan . Keselesaan penumpang adalah di utamakan dalam menghasilkan sesuatu rekaankerusi.lanya tertumpu pada permintaan dan keselesaan penumpang yang menggunakan perkhidmatan ini sebagai pengangkutan utama untuk berulang alik dari tanah besar ke Pulau Pinang. lanya adalah untuk menghasilkan satu produk yang berteknologi baru dan menepati citarasa penumpang serta menarik menggunakan perkhidmatan feri. Selain perhatian semua pengguna yang untuk menaikkan taraf pembangunan,ekonomi dan kemodenan samaada di dalam mahupun luar negeri.