e-lnnovation Competition Judgement (e-ICJ) / Prof. Madya Dr. Roaimah Omar ... [et al.] - Omar, Roaimah; Mahzan, Sulaiman; Katan, Maheran; Sadikan, Siti Faizruz Nurr; Ismail, Shafinar (Bahagian Penyelidikan dan Jaringan Industri, UiTM Melaka, 2012)
e-ICJ merupakan satu sistem berasaskan web yang direka khas untuk memenuhi keperluan penyimpanan markah penilaian dalam pertandingan inovasi. e-ICJ bukan bersifat statik dalam penetapan criteria pemarkahan yang sering berubah-ubah malah memberi panduan kepada pihak penganjur dalam menetapkan pemberat serta implikasinya dalam penghakiman kelak. Melalui e-ICJ juga membantu pihak penganjur dalam menghasilkan pangkalan data penghakiman yang membantu mereka di masa hadapan dalam menilai kembali kriteria penghakiman sama ada perlu ditambah mahupun dikurangkan. e-ICJ ini memberikan pilihan alternatif kepada penganjur yang kini makin banyak organisasi yang berlumba-lumba menganjurkan pelbagai pertandingan yang bersifat inovasi, yang selain daripada menjimatkan pelbagai kos dan masa, ia juga sebagai alat yang menggalakkan penggunanya untuk melihat potensi dikomersilkan memandangkan terdapat permintaan ke atas sistem penilaian inovasi yang lebih cekap serta memberikan maklum balas yang segera.