Projek SnT2SCHOOL di SK Penanti / Suhaiza Hasan - Hasan, Suhaiza (Jabatan Sains Gunaan, 2019)
Seramai 20 pensyarah dan 3 staf Jabatan Sains Gunaan telah berjaya melaksanakan satu projek khidmat masyarakat yang berorientasikan pemerkasaan minat Sains di kalangan pelajar sekolah. Projek ini diberi nama SnT2SCHOOL yang bertujuan untuk meningkatkan minat pelajar terhadap subjek Sains. Modul yang dibawa ke sekolah SK Penanti ini adalah modul Kit Mesin Ringkas-Lif Hidraulik. Projek ini telah disertai oleh 60 orang pelajar tahap dua. Semoga program ini memberi manfaat kepada semua.