Perkongsian tips kesihatan dan kecergasan semasa bulan Ramadhan “Kongsi Kasih Ramadhan, Indah Senyuman Syawal" / Siti Aida Lamat, Raja Nurul Jannat Raja Hussain and Sharifah Maimunah Syed Mud Puad - Lamat, Siti Aida; Raja Hussain, Raja Nurul Jannat; Syed Mud Puad, Sharifah Maimunah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban, 2021)
Ramadhan adalah bulan yang ditunggu-tunggu oleh seluruh umat Islam saban tahun kerana bulan inilah bulan yang penuh keberkatan. Di bulan Ramadan inilah kita sebagai umat Islam dapat melipatgandakan amalan selain menqharap rahmat dan keampunan-Nya. Ketibaan Ramadhan di tenqah pandemik COVID-19 yang masih belum selesai memerlukan kita untuk melihat bulan mulia ini dari perspektif yang betul. la penting supaya makna atau roh Ramadhan itu terus berjaya dihidupKan meskipun dalam satu situasi yang sangat berbeza. Bagi seorang Muslim, kedatangan bulan Ramadhan senarusnya disambut denaan rasa aembira dan penuh rasa syukur walau dalam apa iua keadaan. Selain bertumpu pada puasa, ada banyak amalan sunnah Ramadhan yang dapat menghidupkan lagi keimanan seorang hamba ialah bersedekah. Sedekah bukanlan setakat pada kebaikan kepada manusia yang menerima, malah kepada manusia yang menghulur. Sedekah bukan sahaja dari bentuk wang malahan ilmu yang bermanfaat juga boleh disedekahkan kepada orang ramai.