Upacara pecah tanah UiTM Baling / Mohd Bukhari Md Yunus - Md Yunus, Mohd Bukhari (Jabatan Sains Gunaan, 2019)
Pihak pengurusan dan pentadbiran serta pensyarah Universiti Cawangan Pulau Pinang tidak melepaskan peluang untuk bersama-sama menyertai upacara pecah tanah UiTM Baling yang dijangka akan siap pada tahun 2023. Di samping itu juga,penduduk setempat merasa amat gembira dengan berita ini. Dengan adanya cawangan baru UiTM Baling ini, penduduk berharap agar dapat merancakkan lagi pembangunan pendidikan dan ekonomi kepada penduduk di daerah ini.