Bengkel perancangan strategik JSG 2019: ke arah peningkatan kualiti dalam tugas / ChM Marina Mokhtar - Mokhtar, Marina (Jabatan Sains Gunaan, 2019)
Pada 20 Februari 2018 yang lalu, satu bengkel perancangan strategik jabatan telah diadakan di Bilik Perdana 1, Kompleks Perdana. Bengkel ini telah diadakan untuk memurnikan perancangan strategik jabatan dan mengemaskini aktiviti yang telah dijalankan. Bengkel yang diketuai oleh En Abdul Halim Abd Hamid selaku AJK Perancangan Strategik UiTMCPP telah berjaya dilaksanakan dengan kehadiran hampir kesemua staf Jabatan Sains Gunaan. Perancangan strategik JSG perlu dibuat selari dengan perancangan strategik UiTM.