English Language Enhancement for Rural Schools (ELERS) / Nur Hakimah Md Sallehuddin and Fatin Aliyah Hassan - Md Sallehuddin, Nur Hakimah; Hassan, Fatin Aliyah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban, 2020)
Program Khidmat Masyarakat “English Language Enhancement for Rural Schools (ELERS)” merupakan satu projek khidmat masyarakat merupakan kerjasama antara Akademi Pengajian Bahasa (APB) UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Pejabat Pendidikan Daerah Kuala Pilah, Pejabat Pendidikan Daerah Seremban, Pejabat Pendidikan Daerah Rembau dan empat buat sekolah menengah yang terpilih di setiap daerah. Objektif program ini diadakan adalah untuk memperkenalkan pembelajaran Bahasa Inggeris melalui kaedah santai dan menyeronokkan. Program ini juga membantu pelajar-pelajar untuk meningkatkan keyakinan pelajar untuk melibatkan diri dalam aktivit Bahasa Inggeris seterusnya dalam bertutur Bahasa Inggeris. Disamping itu, program ini juga bertujuan untuk mengikis persepsi bahawa Bahasa Inggeris sukar untuk dikuasai serta membantu pelajar untuk memupuk kemahiran kepimpinan dan juga semangat kerjasama berkumpulan dalam kalangan pelajar.