Tautan Hati dan Khidmat Bakti / Norshida Hashim, Shahirah Almuddin and Noor Shahida Wahab - Hashim, Norshida; Almuddin, Shahirah; Wahab, Noor Shahida (UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban, 2019)
Persatuan Bahasa Arab dengan kerjasama Persatuan Biosmarteam telah menjalankan satu program Tautan Hati dan Khidmat Bakti yang bertempat di Pusat Jagaan Bengkel Seri Perkasa Johol pada 31 Mac 2019. Program yang berlangsung selama satu hari ini melibatkan ahli daripada kedua-dua persatuan seramai 40 orang mahasiswa dengan bimbingan dua orang penasihat persatuan Bahasa Arab dan dibantu oleh dua orang pensyarah Bahasa Arab. Penghuni Bengkel Seri Perkasa pula adalah seramai 15 orang. Para pelajar telah menjalankan aktiviti-aktiviti kemasyarakatan seperti permainan sukan dan memperkenalkan huruf hijaiyyah dan binatang dalam Bahasa Arab kepada penghuni Bengkel Seri Perkasa. Di antara objektif pelaksanaan aktiviti kemasyarakatan ini adalah untuk membantu masyarakat berkelainan upaya mengoptimakan penggunaan bahasa yang lebih baik di dalam kehidupan seharian di samping meningkatkan rasa berkasih sayang dalam kalangan pelajar yang terlibat. Pelajar juga diharap dapat memajukan diri lebih ke hadapan di dalam aktiviti akademik.