Bengkel pemantapan projek pelajar tahun akhir / Norain Isa - Isa, Norain (Faculty of Chemical Engineering, 2020)
Sektor pendidikan antara yang terkesan dengan kehadiran pandemik Covid-19 sejak Mac lalu ekoran arahan hanya aktiviti pembelajaran dalam talian sahaja yang dibenarkan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Bagi pelajar tahun akhir (CEV 652), aktiviti kerja makmal perlu dihentikan sepanjang tempoh PKP. Walaupun kelihatan sukar, namun norma baharu ini perlu diadaptasi oleh semua pihak bagi memutuskan rantaian jangkitan virus ini secara menyeluruh. Penyelidikan pelajar tahun akhir masih boleh dijalankan dengan sedikit pengubahsuaian terhadap kaedah penyelidikan seperti kaedah simulasi, ulasan kajian (Paper Review), penyelidikan secara kajian kes dan kerja makmal (bagi pelajar yang sempat melakukan aktiviti makmal sebelum PKP).