Aktiviti terkini Chemical Engineering Students Society (ChESS) sesi 2020/2021 / Mohamed Syazwan Osman - Osman, Mohamed Syazwan
Dalam satu keadaan yang tidak dapat dijangka iaitu pandemic COVID-19 ini, telah memberikan kesan kepada aktivisme dan pembangunan pelajar. Norma baharu turut meliputi dalam pembangunan pelajar. Persatuan Mahasiswa Kejuruteraan Kimia (ChESS) turut berubah dengan menggunakan pendekatan maya untuk msih menyumbang untuk membantu mengembangkan bakat dan potensi pelajar. Sebelum PKP, ChESS telah berjaya menganjurkan Majlis Temu Rapat Warga FKK (TeRA) yang sarat dengan pengisian. Dimulakan dengan Mesyuarat agung tahunan (AGM) yang julung kali nya menobatkan Presiden wanita pertama ChESS iaitu Saudari Siti Nurhaya dengan transisi kepimpinan yang lebih segar dan dinamik.