Sifat amanah dalam melaksanakan tanggungjawab: pengajaran dari kisah Khalifah Umar Abdul Aziz (2018)
Sifat amanah dalam melaksanakan tanggungjawab: pengajaran dari kisah Khalifah Umar Abdul Aziz. Nabi Muhammad s.a.w. diutus Allah s.w.t untuk menjadi ikutan dan tauladan kepada umat manusia. Salah satu nilai yang dititikberatkan Rasulullah s.a.w kepada umatnya ialah sifat amanah dalam melaksanakan tanggungjawab yang diberikan.