Peranan institusi pondok dalam pendidikan masyarakat kajian di Pondok Pasir Tumboh, Kota Bharu, Kelantan / Norizam@Nor Risham Ismail … [et al.] - Ismail, Norizam@Nor Risham; Abdullah, Rozita; Othman, Ahmad Zubaidillah; Harun, Faizah (1996)
Kertas projek ini menghuraikan mengenai peranan yang dimainkan oleh Pondok Pasir Tumboh dalam pendidikan masyarakat. Turut dibincangkan ialah mengenai sejarah penubuhan, faktor-faktor pendorong, masalah-masalah yang dihadapi. Adalah dipercayai bahawa institusi pondok akan kekal sebagai Pusat Pendidikan Islam dengan sokongan dan sumbangan semua pihak.