Bengkel Penulisan Akademik : “Academic Writing for Career Enhancement” / Dr. Ng Kok Shien - Ng, Kok Shien (Unit Penerbitan FKAPP, 2019)
Seramai 73 orang peserta telah menghadiri Bengkel Penulisan Akademik yang tertajuk "Academic Writing for Career Enhancement" yang diadakan pada 24-25 Julai 2019. Pada hari pertama, Prof Sr. Ir. Dr. Suhaimi Abdul Talib memberikan taklimat tajuk "Academic Writing: Fulfilling the Academic Role". Beliau telah memberipenjelasan terperinci tentang cara-cara untuk seorang pensyarah mencapai kecemerlangan akademik dan juga kepentingan penulisan kepada seseorang ahli akademik. Beliau juga menekankan kepentingan karektor dan integriti selain kerajinan dan intelektual seorang pasti bidang atau tajuk yang boleh ditulis individu. Sebelum menggulung ucapan, beliau menasihati para peserta supaya mengikut perkembangan semasa di mana pembelajaran sepanjang hayat harus diketengahkan dan dipromosikan. Pada hari kedua, Prof. Madya Ir. Dr. Che Maznah Mat Isa berkongsi pengalaman dalam penulisan artikel yang berbentuk Pengajaran dan Pembelajaran (P&P) dalam tajuk ucapannya iaitu “Teach, Write and Flourish".