Pencapaian istimewa / Dr Masyitah Md Nujid - Md Nujid, Masyitah (Unit Penerbitan FKAPP, 2019)
Jutaan tahniah diucapkan kepada YBhg. Prof. Ts. Dr. Shanker Kumar A/L Sinnakaudan atas kenaikan pangkat ke gred VK7 (Professor) pada 14 Mac 2019, sekaligus mencipta sejarah sebagai Professor pertama di UiTM Pulau Pinang. Beliau juga telah menerima Anugerah Penyelidik Terbaik (Kelompok Sains dan Teknologi) dalam Majlis Anugerah Akademik Universiti (AAU) pada 30 April 2019 bertempat di Dewan Agung Tunku Canselor UiTM Shah Alam. YBhg. Prof. Ts. Dr. Shanker juga tersenarai di tempat ke-6 dalam TOP 10 Portal of Research, Innovation, Commercialization and Expertise, The Institute of Research Management and Innovation (IRMI) UiTM Shah Alam.