Pengaruh pengubahsuaian permukaan gentian kaca ke atas sifat modulus young komposit TPNR berpenguat gentian kaca pendek / Syed Yusainee Syed Yahya - Syed Yahya, Syed Yusainee (Universiti Teknologi MARA, Pahang, 1999)
Kertas ini membincangkan kesan rawatan gentian kaca E ke atas sifat modulus Young komposit berpenguat gentian kaca Pendek. Beberapa rawatan gentian dilakukan dengan merendam gentian ke dalam larutan HCI dan silana. Hasil menunjukkan sifat modulus Young komposit berpenguat gentian dipengaruhi oleh muatan gentian dan panjang gentian kaca di dalam matrik.