Sistem maklumat ITM Pahang: satu cadangan / Azman Taher - Taher, Azman (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 1989)
Institut Teknologi MARA (ITM) ialah sebuah organisasi yang sentiasa berkembang dan membangun. Proses pembangunan tidak dapat dipesatkan tanpa adanya pengurusan maklumat yang berkesan. Di dalam persekitaran yang mana teknologi merupakan salah satu unsur atau agen pengubah, adalah penting untuk ITM Cawangan Pahang mengorak langkah ke arah yang lebih agresif supaya dapat mengubahsuai perjalanan organisasinya selaras dengan perubahan masakini. Tujuan kertas kerja ini dibentangkan ialah untuk mengusulkan satu cadangan serta lakaran sistem maklumat berkomputer untuk tujuan mempertingkatkan mutu pengurusan maklumat ITM amnya dan ITM Pahang khasnya.