Majlis Menandatangani MoU di antara UiTMCPP dan Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Pulau Pinang / Siti Hajar Khalid and Mohd Haris Ridzuan Ooi Abdullah - Khalid, Siti Hajar; Abdullah, Mohd Haris Ridzuan Ooi (Jabatan Sains Gunaan, 2022)
Majlis Menandatangani Memoradum Persefahaman (MoU) di antara UiTMCPP dengan Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Pulau Pinang telah di adakan secara maya pada 18 Ogos 2021. Kerjasama dengan JPN sebenarnya telah lama wujud sejak awal-awal penubuhan UiTM di Pulau Pinang, namun begitu untuk mengeratkan lagi ikatan yang sudah sedia terjalin, tiga pensyarah daripada JSG (PM ChM Dr Nor Aziyah Bakhari, ChM Marina Mokhtar dan Dr Ainorkhilah) serta Dr Azlan daripada FKE telah mengambil inisiatif untuk membentuk satu jalinan yang lebih rasmi. Usaha ini juga telah dilakukan atas saranan YBrs Rektor UiTMCPP sendiri, Prof Ts Dr Salmiah Kasolang. Dalam memorandum ini pihak- pihak akan berusaha untuk menguatkan, menggalakkan dan membangunkan modal insan di antara pihak-pihak di atas dasar keuntungan bersama dan saksama.