Sesi perkongsian "Merungkai rahsia STEM di sebalik kehidupan” / Siti Azlina Rosli and Haslinda Abdul Hamid - Rosli, Siti Azlina; Abdul Hamid, Haslinda (Jabatan Sains Gunaan, 2022)
Pada 18 September 2021 (Sabtu), sesi perkongsian ini telah diadakan secara atas talian bermula jam 9 pagi hingga 1 petang di mana sesi perkongsian ini dikelolakan oleh ChM Marina Mokhtar di bawah kerjasama SIG-STEM, P-Minds dan Jabatan Sains Gunaan menggunakan platform ZOOM, Facebook Live dan Youtube. Program ini diadakan untuk meningkatkan pengetahuan guru sains sekolah rendah dan menengah mengenai konsep asas sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM) dalam aplikasi seharian. Selain itu, objektif program ini juga adalah untuk menjalinkan hubungan yang baik di antara UiTM Cawangan Pulau Pinang dengan guru sains di sekitar Pulau Pinang selain membantu para pensyarah Jabatan Sains Gunaan mengembangkan kepakaran mereka.