Trend pemasaran dan lubuk duit / Nur Alia Amirnordin ... [et al.] - Amirnordin, Nur Alia; Abd Karim, Hilwana; Tengku Sulaiman, Tengku Sharifeleani Ratul Maknu; Md. Akhir, Norhaniza; Zainal, Nurazilah; Ramli, Zarifah Fadilah; Ariffin, Iskandar (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2021)
Dapat duit melalui media sosial? Jadi jutawan guna media sosial? Rezeki mencurah-curah kalau guna media sosial? Itu adalah antara persoalan masyarakat terhadap penggunaan media sosial pada masa kini. Facebook, Instagram, Youtube dan Tik Tok antara platform media sosial yang sedang trend di kalangan masyarakat dunia termasuk Malaysia. Dunia kini memerlukan media sosial sebagai cabang utama sumber pendapatan manusia yang mudah di hujung jari. Tidak kira golongan muda atau tua, teknologi ini mampu mengubah cara mencari rezeki dengan lebih mudah dan cepat. Jual makanan menggunakan Instagram, bersiaran langsung di Facebook mempromosikan baju, guna Youtube buat demonstrasi masakan, menyanyi, menari dan pelbagai cara dilakukan di media sosial untuk menarik minat pelanggan untuk melihat, memberi respon dan seterusnya membeli produk tersebut. Mari kita lihat dan amati beberapa individu yang menjadi luar biasa dengan menjadikan media sosial lubuk duit dalam kehidupan mereka.